home
user-header
РОЗА ДИЭН ААТТААХ КЫРГЫТТАРГА АНЫЫБЫН.
10 июля 2017 г., 15:47 199

РОЗА ДИЭН ААТТААХ КЫРГЫТТАРГА АНЫЫБЫН.

Атын омук хатыылаах сибэккитэ, биһиги далбар хотуттарбытыгар сөп түбэспэт. Тастара эрэ кэрэ, тэрбэйэн.
Ону билбэккэ киирэн биэрбит эр киһи кэһэйэр. 
Бу хаппырыыһа, бу хатыыта, бу ыарыылааҕа, бу абытайа, бу оспот баас оҥороро,.. элбэх эрэйэ-эрэдээҕэ, эмтэммэтэ, этэн бара туруохха сөп. 



Абааһы сибэккитэ Роза сибэкки - Саха Сиригэр айылҕаҕа бэйэтэ ол иһин үүммэт.
Манна күрэнэн-тэскилээн кэлбит мусульманка дьахталлара, саха дьахтара аатын "роза" дэнэр буоллаҕына, СВФУ профессора Казарян эппитин курдук "распушенная якутка" диэн дьэ ыыстыыллара буолуо. 
Кэлиилэр манна сахатааҕар Элбиир турукка киирдилэр.
Эрдэ сылла, Саха омук сахалыы ааттаныҥ дииллэрин утарбакка, сахалыы толору ааттаах Саха Хотун Далбара буолуҥ. Саатар, Сардаана сибэкки аатынан ааттанар, саха кыыһыгар ордук ини. 
Манчаары буолумаҥ ээ. Саха аата элбэх.
Топонимикаҕа улахан ученайбыт Багдарыын Сүлбэ "Сахалыы аатта тал!" кинигэлэрин булан көрүҥ саатар. Аат быһаарыыта элбэх.
Сахалыы Аатта Талынан ылан, Россиябыт сокуонунан саха буолан, Сахабыт Сирин олохтоох ааттаах, олохтоох омуктарабыт диэн, кэлии омуктары эрэллээхтик көрсүҥ, кинилэр ытыктабылларын ылыҥ. 
Бэйэтэ Аата суох омук суоҕун, бары да билэҕит! 
Күндү Розалар, - бары Сахабыт Сирин маанылаах сибэккилэрин ааттарынан, толору Сахалыы ааттаах Саханы - Саха Сиригэр элбэтиҥ, сахалыы сиэри-туому үөрэтиҥ, сахалыы "ийээ-аҕаа" диэнтэн саҕалаан, сахалыы саҥардыҥ, саха Итэҕэлигэр Аар Тойон ТАҤАРАҔА тиксэриҥ, Саха Сиригэр хантан да көһөн кэлбэтэх - төрүт САХА омукпут дэһиҥ.
САХАҔА САТАМНЬЫТА СУОХ ХАРА ААТТАР ТААЛА ТУРДУННАР.

 

ХАРА ТААЛА.

#Сахалыы

═══════════════════════════════════
 Вступайте в наши группы!
 Facebook - https://www.fb.com/groups/planetatoday/
 Vkontakte - https://vk.com/planetatoday
 instagram - https://instagram.com/planetatoday @planetatoday #planetatoday
 

Нравится
  • 15 июля 2017 г., 04:55

    что за чушь тут написано? Кто это? Мы не сами имена выбирали это раз! Мое имя мне нравится это два! сахалыы "ийээ-аҕаа" диэнтэн саҕалаан, сахалыы саҥардыҥ,Вот как раз они и дали имя за то им огромное спасибо!

     
Читайте также

Я всегда подозревал о возможных психических заболеваниях, и с каждым разом мое подозрение увеличивалось. Я сдал тесты на синдрома Аспергера, на вялотекущую шизофрению, микропсия, биполярное расстройство, и каждый тест говорил, что высока вероятность. Ради самоуверенности попросил сестру пройти тест, у нее был минимум. Знаете, симптомы подходят, и это меня убивает. В детстве были моменты, когда я видел тень супермена, но друзья его не видели. Стены расплывались, а люди отдалялись визуально вдаль. Видел движения за окном, посчитал что Дед Мороз. После чего верил в него до 9 класса. Увлекся наукой, искусством. Мой интеллект выше среднего. С имбецильностью проблем не возникало. Но несмотря на отличные оценки в школе, я всегда был отшельником. То ли я не хотел вливаться в социум, то ли они не воспринимали. Меня с детства называют странным человеком. Не считаю себя уникальной личностью, но были мимолетные моменты, когда я считал себя Богом. Неосознанно. У меня практически нет друзей, мне и не хочется их иметь. Я отшельник. И был им всегда. Полноценная семья, мать с отцом, сестры. Отец врач стоматолог-ортопед, мать филолог, а сестры работают в политической сфере. Сам я следил всегда за своим здоровьем. Анализы сдаю каждые два года. На гормоны, сахар и т.д. Но проблемы с психикой меня пугают. Я не хочу говорить об этом родителям, так как последний раз закончился плачевно. Моя мама сказала, что все проходит. Понимаю, зла не желает. А сестры твердят, что самовнушение. К психиатру боюсь. Я не хочу диагноза. Да еще и букет диагнозов. Меня все изнуряет, но плакать не получается. Крайне комично.

Включите премодерацию комментариев
Все комментарии к этому посту будут опубликованы только после вашего подтверждения. Подробнее о премодерации